Ligging

Idyllisch wonen in hartje Zele

De locatie van De Stokerij is zeker bijzonder.

Op het marktplein van Zele is de prachtige 18e-eeuwse barokke Sint Lugeruskerk te vinden. Sinds 1942 een beschermd monument, met een 69 meter hoge toren. Het plein bevindt zich op een honderdtal passen van de hoek van de Lange Muntstraat en de Oudburgstraat. De appartementen en woningen van de Stokerij bevinden zich dus in het centrum, op die manier bent u nooit ver van de vele kleinhandelszaken. Maar ook voor een terrasje moet u niet ver gaan. Kortom, u geniet van een prachtige woonst, midden in een mooie omgeving.

Bezienswaardigheden Zele

Zele telt bijna 21.000 inwoners, een gezellige gemeente waar steeds wat te doen is. De kalender van activiteiten staat steeds goed gevuld. De voornaamste bezienswaardigheden, naast de Sint-Ludgeruskerk, zijn de kapel en kloostergebouw in de wijk ‘Kouter’. De fabrikantenwoning van Huib Hoste in de stationsstraat is steeds een bezoekje waard. Ook de villa in de wijk ‘Dijk’ is een beschermd monument.
Als u op zoek bent naar een woning te koop of nieuwbouwappartement dan mag u gerust zijn dat Zele een goede keuze is. Gelegen tussen twee rivieren, de Schelde en de Durme, krijgt het landschap een uniek kader. Er zijn heel wat wandelroutes en natuurgebieden in de buurt die u volledig tot rust doen komen. Met de fiets kan u ook op ontdekking gaan dankzij de vele routes.

Regio rond Zele

Andere gemeenten en steden rond Zele zijn: Lokeren, Sint-Niklaas, Waasmunster, Hamme, Dendermonde en Berlare. Een centrale ligging maar toch met een goede bereikbaarheid naar grootsteden als Gent en Antwerpen. U staat met de wagen op 30 minuten in Gent, ook in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen is het steeds leuk vertoeven. Daar kan u naar hartenlust winkelen of van een terrasje genieten.

Ontdek Zele